2014. augusztus 1., péntek

Fénymeditáció






Ülj le minden nap néhány percre a meditáció gyakorlásának kezdetén, később azután bátran meghosszabbíthatod az idejét, ha megtapasztaltad a belső béke csodáját. Történjék ez napkelte előtt. Ez az időszak a legelőnyösebb, mert a test kipihent, a napi teendők izgalmai pedig még nem hatottak az érzékekre, hogy elszívják a fizikai és mentális energiát. Helyezz egy gyertyát magad elé. A láng sosem alszik ki, akárhány újabb gyertyát gyújtunk meg vele. Így a Végtelen Abszolútum legmegfelelőbb szimbóluma a Fény.


Vedd fel a „padmasana”- keresztbe tett lábak, egyenes gerinc – ülésformáját, vagy valamilyen kényelmes „ Ászanát”, koncentrálásra használt poziciót, a lánggal szemmagasságban. Nézz kitartóan a lángba, majd csukd be a szemed, és próbáld a lángot magadban érezni a két szemöldököd között. Onnan engedd hogy leszálljon a szíved lótuszába, megvilágítva útját. Amikor a mellkas közepén a szívbe lép a láng, képzeld el, amint a lótuszvirág szírmai egyenként kinyílnak, miközben fénybe borítják minden gondolatodat, érzelmeidet, érzésedet és lelki megnyílvánulásodat. A láng elűzi a sötétséget. A sötétségnek nincs hova menekülnie; el kell tűnnie a Fény elől. Képzeld elhagy a Fény egyre szélesebbé, és nagyobbá és erősebbé válik. Bevonja a végtagokat is, amelyekkel nem tudunk többé sötét, kétes tevékenységet kifejteni. A végtagok a Fény eszközeivé válnak, s e Fény nem más, mint a Szeretet, amelynek tökéletesen tudatában vagy. A Fény eléri a nyelvet, amelyről eltűnik a hazugság, káromlás, harag, rosszindulat. Ezután eléri a füleket és a szemeket. A Bölcsesség és Erkölcs csodálatos Fénye megsemmisíti az érzékszerveket fertőző, beszennyező sötét vágyakat. Megszűnik a gyerekesség, és a fülek mérgezése. Engedd, hogy a fejedet a Fény töltse be, hogy eltűnjenek a gonosz, vad gondolatok, mivel ezek lakóhelye a sötétség. Képzeld azt, hogy a Fény egyre erősebbé válik benned, s akkor így is történik. Hagyd , hogy körbeöleljen, s betakarjon fényességes Szeretettel. Engedd, hogy egyre nagyobb körökben áramoljon ki belőled, magába foglalva a rokonaidat, szeretteidet, hozzátartozóidat, barátaidat, ismerőseidet és ismeretleneket, riválisaidat és ellenségeidet, minden embert széles e világon, végül pedig minden egyéb élőlényt és teremtett dolgot.


Meditálj így, minden nap, kihagyás nélkül, és annyi ideig, amíg csak jól esik. Kövesd e módszert kitartóan és elmélyülten; s minden bizonnyal eljön az idő, amikor a sötét és gonosz gondolatok már nem tudnak tudatodba férkőzni, megszűnnek a sötét és kétes célok iránti vágyak, nem sóvárogsz többé mérgező ételek és italok után, nem teszel többé lealacsonyító dolgokat, nem bántasz meg másokat. Ekkor az Isteni Régiókban találod magad, és kimondhatatlan békében lesz részed.


Járd ezt az utat, lásd meg a Fényt, légy maga a Fény mindig és mindenhol. Bármely formában imádod Istent, helyezd Őt ebbe a Fénybe, mivel a Fény Isten, és Isten a Fény, Amikor a Fény a fénnyel találkozik, mind Fénnyé lesz. Nincsenek határok a fényed és az Isteni Fény között. Egymásba olvadnak. Betöltenek.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése