2014. december 26., péntek

Auralátás


A mai spirituális világban egyre többen vágynak különleges képességekre, köztük az auralátásra is. Az aura az embert körülölelő energiamező, amit szabad szemmel is láthatunk, csak tanulás, kitartás és sok-sok gyakorlás szükséges hozzá. Mindenki, főleg kisgyermek korában látja, csak a felnőttek sajnos kinevelik belőle.Ha megkérdezzük őket, hogy milyen felhőt látnak körülöttünk, pontosan meg fogják mondani.
De tekintsünk egy kicsit a régmúltba, amikor még istenítették a megmagyarázhatatlan dolgokat és csodáknak hitték őket. Minél távolabbra megyünk vissza, annál könnyebben találunk embereket, akik ösztönösen, vagy születetten rendelkeztek az auralátás képességével. Mivel a csoda elfogadottabb volt akkoriban, jobb esetben amolyan megszentülésnek, áhitatos szent eseménynek tekintették a gyermek látóságát, így nem is nevelték ki belőle. Persze élt a másik véglet is, de erről itt most nem szeretnék beszélni. Természetesen voltak művészek is, akik látták és ismerték ezt a jelenséget, így ők a spirituálisan nagyon fejlett egyéneket, mint például Jézust vagy Buddhát aranyszínű glóriával festették a fejük körül, mert valójában is ilyen aura lengte őket körül.

 Később a középkor egyházi témájú festészete átvette ezt a technikát, és valamennyi szentjüket glóriával ábrázolták, de már rég nem ismerték a jelenség valódiságát. Akkor már csak utánzásról szólt az egész, a glóriát jelképnek tekintették a művészek és megrendelőik egyaránt, és valószínűleg istenkáromlás lett volna azt állítani, hogy nem csak az Egyház szentjei, hanem valamennyi ember körül hasonló fénylő burkokat lehet találni.
 Először is szögezzük le: minden ember képes az aura látásra, a természet mindent megadott számunkra, ami ehhez kell. De mint minden új és szokatlan dolog megtanulásához, ennek elsajátításához is erőfeszítéseket kell tenned.  Meg kell tanulni tudatosan összehangolni érzékszerveinket és kicsit másképp látni a körülöttünk lévő tárgyakat, dolgokat, lényeket, mint ahogy eddig azt megszoktuk.
Egy dolog azonban bizonyos, ha meg sem próbálod, hogy lásd, akkor nagy valószínűséggel soha nem is fogod. Viszont ha egyszer te magad is látni fogod, soha többé nem kell más állítására, hitére támaszkodnod, hiszen te magad tudni fogod!
Lássuk hát, mi is az aura?
A Világegyetemben minden rezgésből áll. Minden atom, annak összes részével együtt, minden elektronnal és elemi részecskével, de a tulajdon gondolataink és tudatunk is rezgésekből épül fel. Az aurát is úgy határozhatjuk meg, mint egy rezgést, mely minden anyagi tárgyat körülölel. Az anyag maga igen sűrű, míg az aura egy ritkább és lágyabb rezgésnek tekinthető. Az anyag maga mint igen sűrű rezgés materializálódott, így tapintható és látható, míg az aura a ritka rezgésszáma miatt nem a materializált, csak az úgynevezett éteri világban manifesztálódott, ezért nem tapintható és látni is csak bizonyos körülmények között látható.
Az élő dolgok körül lévő aura folyamatosan változik, míg az élettelen dolgok körül lévők többnyire állandónak tekinthetők.

Az emberek körüli aurát részben elektromágneses sugárzás alkotja, ami a mikrohullámútól az infravörösön át egészen az ultraviola fényig mozog. Az alacsony frekvenciájú mikrohullámú és infravörös része a színképnek és úgy tűnik, hogy testi funkcióinkkal van összefüggésben, mint pl.a DNS szerkezet, az anyagcsere, a keringési rendszer, stb. Míg a magas frekvenciájú ultraviola hullámok inkább a tudati tevékenységeinkkel kapcsolatosak, mint a gondolkodás, a kreativitás, vagy pl a humorérzékünk, vagy az érzelmeink. Ez az ultraviola tartomány nagyon fontos és egyben talán a legérdekesebb, de mind közül a legkevésbé ismert rész. Viszont ez az a rész, ami puszta szemmel leginkább látható.
Hogyan?
Erről hamarosan értesülhetsz itt a blogban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése