2014. október 5., vasárnap

Pozitív állítások ereje


Állandóan halljuk... néha a csapból is ez folyik! Gondolkozz pozitívan! Beszélj pozitívan! Fogalmazz pozitívan! Az emberben akaratlanul is ellenállást szül, ne szóljanak bele!

Aztán egyszer eljutunk arra a pontra, hogy elég volt, ez így nem megy tovább, változtatni akarunk. Új életet akarunk kezdeni! De hogyan?

Először is szögezzük le, a pozitív gondolkozás nem azt jelenti, hogy nem veszünk tudomást a problémákról, hanem azt, hogy megoldást keresünk, a megoldásra koncentrálunk.


Talán ismerősen csengenek ezek a mondatok:


Az vagy, amire gondolsz!

Az növekszik, amire gondolsz!

A gondolatod teremtő erővel bír!

Töröld a negatív gondolataidat!

Pozitív állításokkal helyettesítsd azt!



Egy probléma van ezekkel, a racionális elme nem fogadja be azt. Mert ugyan mitől is működne! Nos, számukra is van magyarázat. A gondolataink, ha tudatosan használjuk őket, mindig valamilyen cél irányába mutatnak, valamilyen fennálló problémát feszegetnek, valaminek a megoldásán dolgoznak. A gondolatok céltalan kószálását éppen az ilyen racionális elmék nevezik haszontalan ábrándozásnak. De mi történik ha konkrét cél felé mutat? Beindul a problémamegoldó gondolkodás, mely megállíthatatlan folyamatként elkezdi magából önteni a különböző ötleteket. Egyeseket elvet, másokat megtart, majd a folyamat eredményeként egyre fókuszáltabban előjön a végső megoldás, ami aztán cselekvésre sarkallja az ötlet kigondolóját. Az eredmény: megtörténik a változás.

Mi történne negatív gondolkodás esetén? A probléma körüli végtelen körfogás, a baj, vagy negatív helyzet folytonos újbóli átélése, így magához a rossz helyzethez kötő negatív hit rögzítése.




De a pozitív állítások erejének a valóságban ettől sokkal mélyebb oka van. Hogy ez mennyire misztikus, vagy mennyire tudományos, ki-ki döntse el maga. Ez az ok nem más, mint A Vonzás Törvénye. Egy törvény, mely egyetemlegesen hat mindenkire függetlenül attól, hogy hisz, avagy nem hisz benne.

A gondolataink, mint minden dolog ezen a világon, különböző rezgésszámú energiából állnak. Ebben nincs semmi misztikum, ezt már valódi, kézzel fogható gépekkel és műszerekkel kimutatták, megmérték. Tehát eddig hihető... Az is tudott, hogy ha a hullámmozgású energiák találkoznak egymással, akkor a hullámok azonossága, vagy éppen ellentétes volta folytán erősítik, vagy kioltják egymást. Szerintem mindenki emlékszik a fizika órán tanult klasszikus példára a hídon menetelő katonákról, amivel példázták számunkra a rezonancia elvét!

De térjünk vissza a pozitív állításokhoz. Mivel a gondolataink is ugyanilyen hullámokat bocsátanak ki magukból, így lesznek dolgok a mikkel rezonálnak és lesznek dolgok, amikkel kioltják egymást. Sőt, tovább megyek.. lesznek személyek akikkel rezonálnak és lesznek személyek, akikkel kioltják egymást, még ha nem is szó szerint. A példák sora pedig végtelen...

Ahogy ezzel tisztában leszünk, már csak tudatosítani kell önmagunkban, mik azok a dolgok, amikkel szeretnék rezonálni, vagy megfordítva, mik azok, amiket szeretnék elkerülni.






A bajomon rágódok, vagy a megoldott helyzetre gondolok?

A sérelmeimet dédelgetem, vagy új élethelyzetet akarok?

Újra meg újra végigmozizom életem balsikerű eseményeit, vagy új terveket szövögetek?

Fő kérdés, hogy megpróbálok-e elfogadni egy újfajta szemléletet, ami talán élesen különbözik mindattól amiben eddig hittem, de mi van ha mégis működik? Kipróbálni nem kerül semmibe..


Van egy nagyon elterjedt és népszerű, de igen rossz beidegződés, mely úgy szól, ha a legrosszabbra számítok, baj már nem érhet, ha mégis jobb lesz, milyen szerencsém van! Az eddigieket figyelembe véve, erre nem túl sok esély van...

Én azt mondanám, ismerd a legrosszabbat vértezd fel magad, aztán minden erőddel, gondolatoddal, hiteddel és érzelmeddel készülj a jóra!



Mivel jelenleg sikerorientált világban élünk, álljon itt néhány pozitív megerősítő mondat, a sikerre hangolódáshoz:









1. A hitem valósággá válik.

2. A szeretet formálja a sorsomat.
3. Sikert hozó szokásaim vannak.
4. Minden energiámat a céljaim teljesítésére fordítom.
5. Minden energiámat a vágyaim teljesítésére fordítom.
6. Tisztán látom a lehetőségeimet.
7. Tele vagyok jobbnál jobb lehetőségekkel.
8. Céljaim töltik ki gondolataimat.
9. A sikerről álmodok.
10. A vágyaimhoz erősen ragaszkodok.
11. A vágyaimat valóra váltom.
12. Meghozom a szükséges döntéseket.
13. Mindent megteszek a céljaim valóra váltásáért.
14. Mindenáron kitartok.
15. Fegyelmezetten haladok előre az utamon.
16. Fegyelmezett vagyok.
17. Vállalom a szükséges kockázatot.
18. Mindenben nyerő vagyok.
19. Folyamatosan áramlik hozzám a gazdagság.
20. Nagyszerű dolgok történnek velem.
21. A szükséges változásokat megtenni saját érdekem.
22. Ideálisnak látom magam.
23. Ideális állapotban látom magam.
24. Ideálisan viselkedem.

25. Az életem minden szempontból és mindig, a számomra legtökéletesebben alakul.










































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése